Heteluchtkanon voor de tuinbouw en agrarische sector

CASE 

Holland Heater levert verwarmings- en ventilatieoplossingen voor de tuinbouw en de agrarische sector. Kachels voor kassen, maar bijvoorbeeld ook klimaatinstallaties voor kippenstallen. Een van de populairste heaters van dit wereldwijd opererende bedrijf is ontwikkeld door Xeamos.

Holland Heater kwam in 2007 bij ons terecht met een duidelijke opdracht: ontwikkel een stevig basismodel heteluchtkanon, dat we tegen concurrerende voorwaarden in de markt kunnen zetten. Een mooie uitdaging voor onze engineers. 

Prima prestaties op alle fronten

Met onze kennis van verbrandingstechniek is het ons gelukt om een brander te ontwikkelen die op alle gewenste fronten prima presteert. Op de eerste plaats: een mooi vlambeeld, ook bij gebruik van verschillende gassoorten. Op de tweede plaats: goed bestand tegen stof en andere omstandigheden die je in de agrarische sector kunt verwachten. En tot slot: tegen een lage kostprijs te produceren.

 

Duizenden exemplaren verkocht

Behalve de productontwikkeling besloot Holland Heater ook het volledige certificeringstraject aan ons uit te besteden, evenals het opstellen van alle productdocumentatie. Sinds 2009 is het heteluchtkanon daadwerkelijk in productie. En inmiddels zijn er wereldwijd enkele duizenden exemplaren van verkocht.


 

Olie-uitvoering

In een vervolgproject hebben we ook nog een olie-uitvoering van het heteluchtkanon gemaakt, die op diesel en petroleum kan functioneren. Net zoals de gasvariant is die efficiënt, onderhoudsvriendelijk, makkelijk te (de)monteren en compatible met alle gangbare standaarden. 

“Ik ben zeer te spreken over de manier waarop de engineers van Xeamos in relatief korte tijd van een lijstje met wensen tot een werkend prototype zijn gekomen. Ze hebben ook met alle regelgeving rekening gehouden. Een fraai staaltje uitbestede ontwikkeling.”

JAN VAN DIJK / DIRECTEUR-EIGENAAR HOLLAND HEATER

Zelf een vraag? Onze engineers beantwoorden ‘m graag!

Contact opnemen