MTS Seba

Case

De 80 meter lange en 9 meter brede MTS Seba van Hans Boersma vervoert cement en vliegas tussen elektriciteitscentrales en afnemers op vaartrajecten in (hoofdzakelijk) Nederland en België.

Met steun van het subsidieprogramma ‘Milieumaatregelen Binnenvaart’ van de Provincie Zuid-Holland kwam Hans tot de beslissing om de 783 kW/1060 pk CCR1 Caterpillar 3508 motor van de Seba te vergroenen.

Oplossing: 

De machinekamer van de Seba is relatief klein; er was maar weinig ruimte beschikbaar voor een nieuwe installatie. Daarom is er gekozen voor een maatwerkuitvoering van een MPAT In-Line systeem. Dit systeem is voorzien van een SCR-katalysator, oxidatiekatalysator en roetfilter. Vooraf hebben we de kritische afmetingen van de machinekamer ingemeten en met behulp van CAD-software een 3D-model gemaakt.

Een tweede uitdaging was dat het hele systeem via een trapgat van slechts 70 centimeter breed naar binnen moest worden gebracht. Door dit nauwkeurig voor te bereiden, konden we de inbouw bij scheepswerf De Toekomst zonder verrassingen in goede banen leiden. De NOx-uitstoot van de Seba ligt inmiddels 80% lager, terwijl de uitstoot van fijnstof met meer dan 95% gereduceerd is.

Reactie opdrachtgever:

Hans Boersma, eigenaar: “Toen in 2013 bekend werd dat er subsidie beschikbaar zou komen voor vergroening, zijn we ons op dit onderwerp gaan oriënteren. Ik vind het immers belangrijk dat de binnenvaart meegaat met haar tijd.”

“Vervolgens hebben we gezocht naar geschikte leveranciers. Xeamos maakte op ons een goede indruk doordat ze wisten waar ze over spraken en maatwerk konden aanbieden voor de zeer krappe inbouwruimte. Bij de inbouw bleek alles perfect te passen. Tot op heden voldoet het systeem van Xeamos aan onze verwachtingen.”


 

“Xeamos kon ons maatwerk aanbieden voor de zeer krappe inbouwruimte. Bij de inbouw bleek alles perfect te passen.”

HANS BOERSMA / EIGENAAR MTS SEBA

Zelf een vraag? Onze engineers beantwoorden ‘m graag!

Contact opnemen