Slimme oplossingen voor een schonere wereld

Over ons

Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen die – direct of indirect – bijdragen aan een verbetering van onze leefomgeving. Wie echt werk wil maken van een schonere wereld, heeft volgens ons drie soorten kennis nodig. Technische kennis, marktkennis en kennis van de wet- en regelgeving. Binnen Xeamos hebben we al deze kennis gebundeld, om die in te zetten voor innovatieve oplossingen op het gebied van ‘Clean Gas’ en ‘Hot Gas’: emissiereductie en brandertechnologie.

Emissiereductie

Xeamos levert systemen voor het reinigen van uitlaatgassen. Deze leveren een directe bijdrage aan de verbetering van onze leefomgeving. Wij zijn sterk in het slim combineren van katalysatoren, roetfilters en geluiddempers. Voor diverse toepassingen en markten leveren wij standaard en maatwerk systeemconfiguraties die hun werking ruimschoots in de praktijk hebben bewezen. 

Industriële branders en heaters

Voor specifieke toepassingen levert Xeamos standaard en maatwerk brandersystemen die onze opdrachtgevers in staat stellen om hun producten en processen efficiënter en schoner te maken. Zo worden onze dieselbranders gebruikt voor het actief regenereren van roetfilters. Onze, in eigen huis ontwikkelde, dieselbranders, gasbranders en elektrische heaters worden ingezet om hete gassen of warmte te maken voor industriële toepassingen.

Geschiedenis

Xeamos is in februari 2017 opgericht als joint-venture van NPS Diesel en Solfic Energy & Emission. Solfic (2000) is uitgegroeid tot specialist op het gebied van emissiereductie met behulp van nageschakelde techniek. NPS Diesel heeft in de loop van de jaren een bijna wereldwijd sales en service netwerk opgezet voor generatoren voor de luxe jachtbouw. Een nauwere samenwerking en combinatie van de sterke kanten van beide firma’s lag hierbij voor de hand. 

Sinds februari 2019 zijn de bedrijven samengevoegd en opereren ze volledig onder de naam Xeamos b.v. 

Kennis van de techniek

Onze competentiegebieden zijn emissietechnologie, thermodynamica, stromingsleer, mechanica, meet- en regeltechniek en akoestiek.

Kennis van de markt

Wij hebben een uitgebreid netwerk en veel ervaring in de Maritieme sector, Industrie (thermische processen), High-tech Industrie en Rail-infra.

Projecten en diensten

Onze technische expertise is zeer specifiek. Daarom bieden wij deze ook voor andere toepassingen en marktgebieden. Naast de levering van systemen kunt u binnen ons vakgebied bij ons terecht voor de volgende diensten:

  • Engineering en advies
  • Productontwikkeling
  • Begeleiding subsidieaanvragen 
  • Marktonderzoek

Kennis van wet- en regelgeving

Wij zijn thuis in:

  • Europese en internationale wetgeving op het gebied van emissiereductie (o.a. NRMM)
  • Lokale milieuvoorschriften
  • Specifieke maritieme regelgeving (o.a. IMO-regels)
  • Regelgeving voor stookinstallaties (o.a. BEMS)
  • Europese en internationale wetgeving op het gebied van industriële verbrandingstechniek (o.a. EN 746-2, NFPA en SIL)
  • Certificeringsregels (CE)

Lidmaatschappen

 

 

  

   

Heeft u een vraag? Wij beantwoorden deze graag

Contact opnemen